Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк вручив ключ від квартири жительці Коростенського району

Дата: 20.01.2022 14:03
Кількість переглядів: 1597

Сьогодні, 20 січня, голова Коростенської райдержадміністрації Юрій Тарасюк спільно з головою Горщиківської територіальної громади Олексієм Туровським вручили ключ від квартири Ларисі Кірсановій.

Фото без опису

Лариса Марківна Кірсанова приємна та розумна жінка. Вона потрапила в тяжку життєву ситуацію. В  2014 році році їй прийшлось залишити власну домівку в місті Стаханові Луганської області, залишити рідних батьків, забрати дітей, сумку з найнеобхіднішими речами і виселитися з міста. Лариса Марківна думала, що це не надовго, бойові дії швидко завершаться і вона повернеться додому, де на неї чекають батьки, улюблена робота, друзі і власна квартира, але сталось не так, як бажалось.

Сьогодні, Лариса Марківна має статус внутрішньо переміщеної особи. Звучить не дуже приємно, але це гірка правда сьогодення.

Для усунення проблемних питань з житлом для внутрішньо переміщених осіб державою було прийнято Постанову Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 року № 769, на підставі якої Горщиківською сільською радою було прийнято програму забезпечення тимчасовим житлом внутрішньопереміщених осіб.

Так, для Лариси Марківни, з субвенції з державного бюджету (що складає 70%) та співфінансування з місцевого бюджету (що складає 30%) було придбано тимчасове житло в Горщиківській територіальній громаді, а саме двокімнатну квартиру.

Фото без опису

Житлове приміщення обладнане водопроводом, індивідуальним газовим опаленням, газопостачанням та електроосвітленням.

Фото без опису

Також, Юрій Тарасюк поспілкувався з Ларисою Марківною, щодо офіційного працевлаштування, проконсультував щодо офіційних програм Президента України, які надають грошову допомогу для оформлення власного бізнесу.

Голова громади Олексій Туровський, запевнив Ларису Марківну, що допоможе їй у вирішенні всіх проблемних питаннях, які виникатимуть під час її проживання в Горщиківській територіальній громаді Коростенського району.

Начальник відділу

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Коростенської РДА

Ірина Вознюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь