Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання голови Коростенської РДА з Днем Соборності України

Дата: 22.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 405

Щороку 22 січня ми відзначаємо величне національне свято – День Соборності України! Саме цього дня відбулось проголошення Незалежності Української Народної Республіки, 22 січня 1918 року й Акту Злуки українських земель, 22 січня 1919 року. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

Фото без опису

Важливість цього дня в нашій історії неможливо переоцінити. Саме в цей день мрія багатьох поколінь про вільну і єдину Українську державу стала реальністю.

Сьогодні, як ніколи, важливо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

З початком російської збройної агресії проти нашої країни у 2014 році ми почали переосмислювати нашу історію, яку старанно приховувала або спотворювала російська імперська та радянська пропаганда. Сьогодні, як і сто років тому, наша держава потребує міжнародної підтримки і консолідації суспільства довкола священної справи її захисту.

Тож цінуймо нашу незалежність заради майбутніх поколінь та пам’ятаймо про полеглих Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину! Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, миру і взаєморозуміння!

З повагою

голова Коростенської районної державної адміністрації

Юрій ТАРАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь