Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

104-та річниця бою під Крутами

Дата: 28.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 881

29 січня 2022 року виповнюється 104-та річниця бою під Крутами, який став символом героїзму та самопожертви молодого покоління українців у боротьбі за незалежність.

Фото без опису

Варто відзначити, що цей поєдинок під Крутами став успішною оборонною операцією. На кілька днів простими українцями, студентами, військовими курсантами було зупинено переважаючу сили московсько-більшовицьких військ, що дало змогу представникам УНР підписати Брестський мирний договір із країнами Четвертного союзу. Це означало визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Бій під Крутами та загалом події Української революції 1917-1921 років засвідчили – державність без армії неможлива.

Розуміння важливості створення, розбудови та підтримки українського війська надзвичайно актуальне і сьогодні, коли наші захисники відстоюють Незалежність та Соборність України. Як і понад 100 років тому, патріоти нашої землі стоять на варті її миру, дають гідний відпір ворогу в теперішній російсько-українській війні.

Сучасна українська армія береже бойові традиції предків, а український народ вшановує пам’ять своїх героїв: від воїнів-русичів і козаків, січових стрільців, вояків УНР і УПА до героїв сучасної війни з Росією.

Повертаючись до бою під Крутами варто нагадати, що низці військових частин, Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації було присвоєно почесне найменування імені Героїв Крут.

Ми пам’ятаємо!

Юрій ТАРАСЮК,

голова Коростенської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь