Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови райдержадміністрації Юрія Тарасюка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 08:25
Кількість переглядів: 618

Цього дня, 33 роки тому, було завершено виведення радянських військ з території Афганістану. Так закінчилася неоголошена війна, яка тривала майже десятиліття.

 

З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулася майже кожної української родини. Через її горнило пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 загинули на чужій землі.

Усі історичні катаклізми ХХ століття, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не оминули й Україну. Тисячі українців пройшли через «гарячі точки» в іноземних країнах, таких як Куба, В’єтнам, Північна Корея, Ефіопія, Ангола, Єгипет, Мозамбік, Сирія, Сомалі, Сьєрра-Леоне.

Ми пам’ятаємо про загиблих, схиляємо голови перед їх подвигом та мужністю. І часу не підвладно викреслити з нашої пам’яті ті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, продемонстровані тисячами синів і дочок України, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії та в інших «гарячих точках» світу.
Сьогодні Україні знову як ніколи потрібні ваш безцінний досвід і моральні якості, активна громадянська позиція та професіоналізм. Більшість із вас вже майже рік у строю в польових умовах і своїм життям забезпечують обороноздатність держави, щоб дати гідну відсіч зовнішньому агресору. Саме у вас ми вчимося любити і захищати Батьківщину.

Завдяки вашим знанням військової справи і досвіду Україна обов’язково переможе!

Нехай доля буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу вдачу, вірних і надійних друзів.

Честь вам і слава!

Голова Коростенської РДА

Юрій ТАРАСЮК 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь