Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Коростені поліцейські розповідають школярам про безпеку у кіберпросторі

Дата: 16.02.2022 17:01
Кількість переглядів: 397

16 лютого інспектори ювенальної превенції Коростенського райуправління поліції провели зі школярами молодших класів Купищанської ЗОШ профілактичну бесіду.

Фото без опису

Під час зустрічі поліцейські розповіли про основні правила безпечного користування мережею Інтернет, аби уникнути шахрайств та кібербулінгу. Окрім цього, детально ознайомили юних веб-користувачів з алгоритмом дій у разі виникнення неоднозначних ситуацій.

"Навіть короткий онлайн-візит без дотримання елементарних правил спілкування в інтернет-просторі може спричинити проблеми. Особливо це стосується юних користувачів, які багато вільного часу проводять у мережі. Тож варто розуміти основні загрози та знати, як їх уникнути", - прокоментувала начальниця відділу ювенальної превенції Коростенського РУ поліції Ольга Яценко.

Відтак під час бесіди зі школярами Купищанської загальноосвітньої школи правоохоронці наголосили на елементарних правилах кібербезпеки та відповіли на запитання дітей.

Такі профілактичні безпекові уроки будуть ювенальні поліцейські проводитимуть і в інших навчальних закладах. Правоохоронці закликають батьків якомога більше спілкуватися з дитиною, цікавитись її інтересами і колом спілкування, у тому числі у віртуальному просторі.

Разом з тим всім дітлахам радять дотримуватись основних правил, аби не потрапити у неприємні ситуації:

1. Нікому не надавайте особисту інформацію (домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їх та свій номер телефону, назву й адресу школи, свої паролі);

2. Не погоджуйтесь на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то зустріч повинна відбутися в громадському місці і батьки повинні про це знати;

3. Не відповідайте на агресивні та некоректні повідомлення;

4. Не переходьте за сумнівними посиланнями, якщо отримали їх від незнайомців.

Консультації та допомогу можна отримати за наступними контактами: - Українська Гельсінська спілка з прав людини: (044) 383 9519, 094 928 6519 (працює в будні з 10:00 до 18:00); - Національна дитяча гаряча лінія: 0 800 500 225 або короткий номер: 116 111 (працює в будні з 12:00 до 16:00); - Координаційний центр із надання правової допомоги: 0 800 213; - поліція: 102 (працює цілодобово).

Коростенське районне управління поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь