Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Коростенські поліцейські застерігають від телефонних та інтернет- шахраїв

Дата: 17.02.2022 14:56
Кількість переглядів: 269

З початку року до Коростенського районного управління поліції надійшло два десятка звернень про ошуканства. Переважна більшість з них – це телефонні шахрайства, продаж неіснуючих товарів через мережу Інтернет тощо.

Майже кожна з афер розпочиналась з телефонного дзвінка незнайомця. З’явились шахрайські пастки і пов’язані з «ковідною» тисячею. Махінатори під виглядом банківських працівників телефонують або надсилають смс-повідомлення із пропозицією допомогти перевести віртуальні кошти з електронної картки на картку для виплат (так би мовити, монетизувати їх).

Під приводом такої маніпуляції з грошима шахраї намагаються випитати у людей номери банківських карток та інші персональні дані. До Коростенського райуправління поліції подібні звернення не надходили, проте такі випадки вже мають місце в інших регіонах та правоохоронці закликають бути обачними.

Окрім того, поліцейські вкотре нагадують про можливі ошуканства під час покупки товарів в інтернет-мережі на умовах передоплати. Такий шопінг є ризикованим. Сплачувати кошти варто тільки після отримання замовлення та його перевірки. Шахраї постійно змінюють напрацьовані схеми, але, щоб їх уникнути, варто лиш не поспішати виконувати вказівки невідомого опонента.

Після розмови із незнайомцем зателефонуйте комусь із знайомих, родичів або до поліції (номер 102 працює цілодобово) та порадьтесь.

Будьте виваженими та розсудливими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь