Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Коростенському районі поліцейські викрили організовану групу лісорубів-нелегалів

Дата: 27.04.2022 11:46
Кількість переглядів: 620

26 квітня поліцейські Слідчого управління ГУНП спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та співробітниками УСБУ в області припинили діяльність злочинного угруповання, члени якого займались незаконними вирубками та лісопереробкою. Організатору та чотирьом співучасникам оголошено підозри. Вилучено деревину та обладнання для її обробки.

Фото без опису

У рамках досудового розслідування слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ ГУНП встановили, що організатором злочинної діяльності став 42-річний житель Коростенщини, приватний підприємець. До «справи» він залучив ще чотирьох осіб, мешканців міста та цього ж району, віком 26, 32, 34 та 42 років. Кожен з них мав чітко визначені функції та завдання. Організатор підшукував та помічав у лісових масивах Лугинського лісового господарства дерева, переважно дуби, які у подальшому зрізали та транспортували до пилорами в одному з сіл Коростенщини його спільники.

Так, у липні 2021 року поліцейські неподалік с. Остапи затримали вантажівку з причепом, в якій перевозились майже 40 трьохметрових колод дубів діаметром від 70 до 90 см. Згодом експертний висновок засвідчив завдання матеріальної шкоди економічним інтересам держави лише у результаті однієї такої незаконної вирубки на суму майже 200 тисяч гривень.

Для знищення слідів протиправної діяльності ділки використовували подрібнювач пнів, зачищали за собою місця незаконних порубок від верхів та гілок зрізаних дерев, а також замітали тирсу.

26 квітня слідчі поліції провели 15 обшуків за місцями проживання членів організованої групи та на території приватної лісопильні, де здійснювалась переробка деревини. У результаті вилучили як щойно зрізаний ліс, так і матеріали у значних обсягах, а також обладнання для їх обробки.

Організатору та усім членам групи слідчі оголосили підозри у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч. 3 ст. 27 (Види співучасників), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією),  ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка лісу) КК.

Окрім того, 42-річному керівникові угруповання додатково оголошено підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин (ч. 2 ст. 309 ККУ) - в його автомобілі у липні 2021 поліцейські вилучили білий порошок, а експертне дослідження засвідчило, що це амфетамін.

Усі дії відбувались під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 © Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/aktualno/na-zhitomirshhini-policzejski-vikrili-organizovanu-grupu-lisorubiv-nelegaliv-270422/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь