Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Житомирщині у рамках розслідування масштабного шахрайства накладено арешт на майно підприємства Білорусі на суму понад 30 мільйонів гривень

Дата: 22.06.2022 14:35
Кількість переглядів: 344

Слідчі СУ ГУНП Житомирщини спільно з оперативниками УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили схему ошуканства зі статутним капіталом підприємства та невиплатою заробітної плати.  Також встановлено, що засновник та власник заводу з Білорусі. Відтак для унеможливлення використання прибутків підприємства для фінансування збройної агресії проти України, а також для забезпечення збереження речових доказів у провадженні на майно накладено арешт.

Кримінальне провадження слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ поліції розпочали у травні 2022 року за матеріалами співробітників УСБУ регіону за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Попередньо встановлено, що посадові особи підприємства створили штучний борг із виплати заробітної плати працівникам для безпідставного формування сум ПДВ у системі електронного адміністрування. Окрім того, у ході слідчих дій отримано документальні свідчення про те, що засновником та власником заводу є Гомельська міська рада народних депутатів Білорусі.

Фото без опису

Фото без опису

Відтак для розслідування усіх обставин кримінального діяння та унеможливлення подальшої господарської діяльності підприємства на території Коростенського району, прибуток від якої може спрямовуватись до рф, а отже використовуватись для фінансування збройної агресії проти України, слідчими поліції за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури проведено низку дій: огляд, тимчасовий доступ до речей і документів, вилучення, передачу на відповідальне зберігання та ін. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Окрім того, за відповідним клопотання  20 червня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира накладено арешт на понад 350 найменувань, у тому числі на цехи, майстерні, транспортні засоби та спецтехніку й інше майно.
За попередніми підрахунками, вартість вилученого становить понад 30 мільйонів гривень.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 © Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/rezonans/na-zhitomirshhini-u-ramkax-rozsliduvannya-masshtabnogo-shaxrajstva-nakladeno-aresht-na-majno-pidprijemstva-bilorusi-na-sumu-ponad-30-miljoniv-griven/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь