Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про умови отримання грантів та порядки використання коштів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

Дата: 13.07.2022 14:20
Кількість переглядів: 397

З 1 липня поточного року стартувала нова урядова програма підтримки бізнесу та аграріїв «є Робота». Наразі затверджено чотири грантових програми. Основна мета яких ­ підтримка суб’єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки.

Фото без опису

Умови отримання грантів та порядки використання коштів визначені за кожною програмою окремо, відповідно до прийнятих постанов Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №738 та від 24.06.2022 № 739.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено Порядки що стосуються безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарюванням у формі мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств, зокрема:

Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу; визначає умови, критерії механізм використання коштів для надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарювання у формі мікрогрантів на створення або розвитоквласного бізнесу.

Порядок надання грантів для створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства визначає умови отримання гранту на часткову компенсацію вартості садів. Державна надаватиме від 300 до 400 тисяч гривень на гектарів садів. Це приблизно 70% середньої вартості висадки. Проект саду може бути від 1 до 25 гектарів.

Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 7 років.

Порядок надання грантів для створення або розвиток тепличного господарства передбачає на часткову компенсацію вартості створення теплиць отримання гранту у розмірі 5­7 мільйонів гривень. Програма розрахована на приватних підприємців, аграрні компанії фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менш як 7 років.

Кошти можна буде витратити на будівництво, закупівлю технічного обладнання, посівного матеріалу та добрив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 № 739 «Деякі питання грантів для переробних підприємств» затверджено Порядок надання грантів на створення переробних підприємств.

За даною програмою головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем програми є Мінекономіки.

Гранти надаються для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких напрямів витрат, як:

придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання), яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення.

Щоб отримати грант, потрібно подати заяву через засоби Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Портал Дія), або уповноважений банк, наразі АТ «Ощадбанк».

Відділ агропромислового розвитку, екології та економічної політики

Коростенської районної війської адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь