Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по 6 допомогам продовжується в Рівненській та Житомирській областях

Дата: 01.08.2022 15:07
Кількість переглядів: 322

Костянтин Кошеленко заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації нагадав, що дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери триває та прокоментував проміжні результати.

Фото без опису

“Впровадження ЄІССС задля зручного надання та отримання соціальних  послуг триває. Працівники соціального захисту населення наразі працюють, як в старих системах, так і в новій ЄІССС по прийому заяв на отримання допомог з метою успішного проходження періоду дослідно-промислової експлуатації та в подальшому  використання нової системи. До ЄІССС вже підключено 2014 користувачів та 140 адміністраторів”, - розповів Костянтин Кошеленко.

Заступник Міністра зазначив, що дослідно-промислова експлуатація ЄІССС по 6 найбільш затребуваних серед населення соціальних допомогах триває в Рівненській та Житомирській областях. Кращий результат мають працівники соціального захисту населення на Житомирщині.

“Житомирська область наразі більш активна у пілотуванні проєкту, адже майже ніж втричі перевищує показники Рівненської області. Ми розуміємо наскільки сильно виросло навантаження на працівників соцзахисту, але дослідно-промислова експлуатація вкрай важливий етап у впровадженні. Саме із впровадженням ЄІССС буде можливість прискорити весь процес в оформлені та отримані допомоги”, - підкреслив заступник Міністра соціальної політики України.

Також відповідальний за цифровізацію заступник Міністра соцполітики подякував кожному працівнику соціальної сфери, які на етапі дослідно-промислової експлуатації виявили можливості та запропонували рішення для покращення роботи нової системи.  Всі пропозиції було узагальнено та передано розробникам ЄІССС і ДП “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України”.

Нагадуємо, що в ЄІССС вже успішно реалізована можливість надання відповідних документів людям з інвалідністю для перетинання державного кордону Украі?ни. Їх можна отримати в управліннях соціального захисту населення, що розташовані на території пропускних та суміжних пунктів перетину державного кордону у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях (детальніше за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/22046.html ). 

Довідково:

Єдина інформаційна система соціальної сфери - це комплексна система, призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

ЄІССС надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу «Дія».

Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь