Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні»

Дата: 01.08.2022 17:00
Кількість переглядів: 238

У Національній стратегії безбар’єрності, яку ми розробили до війни, був передбачений розвиток реабілітації. Жорстоке вторгнення Росії зкорегувало, але не змінило плани: ми запускаємо проєкт «Реабілітація травм війни в Україні»

Фото без опису

Наразі маємо план дій на рік, який умовно можна поділити на три складові: 

Освітня. Плануємо створити курси з надання реабілітаційної допомоги та МФК, які зможуть пройти фахівці сфери охорони здоров’я по всій країні. Окремо навчимо цьому мультифункціональні реабілітаційні команди.

Оснащення. Додаткове реабілітаційне обладнання отримають вісім пілотних реабілітаційних центрів в Чернігівській, Сумській, Рівненській, Запорізькій та Львівській областях. Обладнаємо симулятивні кімнати у закладах вищої освіти, які навчають фізичній реабілітації: в УКУ, Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії та в Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С. Макаренка.

Нормативно-правова. Запропонуємо зміни в законодавстві, щоб гарантувати доступ до реабілітації для всіх жителів України, в тому числі тих, хто потребує додаткової підтримки. Розробимо функціональну базу в електронній системі охорони здоров’я.  Це тривала робота. Однак рівень травматизації, з яким ми стикнулися через війну, вимагає негайних дій — вже зараз потрібно створювати в Україні умови, щоб люди, які постраждали від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя.

Олена ЗЕЛЕНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь