Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не на словах, а добрими справами підтримує наш суверенітет і територіальну цілісність Естонія

Дата: 03.08.2022 18:58
Кількість переглядів: 375

Вчора, 2 серпня 2022 року, в Коростенському районі відбулась приємна подія – в рамках співпраці України з Республікою Естонія, а саме до реалізації Fast Recovery Plan в місті Овручі за дано старт будівництву нового сучасного дитячого садочка.

Фото без опису

Захід проходив за участі заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу, послів Естонії та України, голови партії «Слуга Народу» Олени Шуляк, голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка та його заступників Наталії Остапченко і Олександра Федько, начальника Коростенської РВА Юрія Тарасюка, народного депутата України Арсенія Пушкаренка, Овруцького міського голови Івана Коруда, представників громадськості та ЗМІ.

Фото без опису

На жаль, урочисту подію перервала повітряна тривога. В рамках безпеки людей, жителів Овруча, їх було проведено до бомбосховищ. Проливний дощ, який потім пішов, та небезпека з повітря все ж не зупинили людей, що прагнуть всіма силами відновити Україну. Капсулу, яка дала початок будівництва за міжнародні кошти першого об'єкта в рамках Плану швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan) все ж заклали..

«Сьогодні заклали капсулу початку будівництва першого об'єкта відновлення за міжнародні кошти в рамках нашого Fast Recovery Plan. Це буде дитячий садок у прикордонному місті Овруч Житомирської області», – написав Кирило Тимошенко у телеграмі.

Фото без опису

За його словами, кошти на реалізацію проєкту вже виділено, питання термінів будівництва залежатиме від безпекової ситуації в Україні.

Першою країною, що підключилася до реалізації Fast Recovery Plan, стала Естонія. План будівництва нового сучасного дитячого садка є аналогом проєкту дитсадків, які будує Естонія для своїх дітей.

«Ця важлива для нас подія, тому разом із Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу та головою партії «Слуга Народу» Оленою Шуляк заклали капсулу початку будівництва. Ми вдячні уряду та народу Естонії за таку підтримку», – зазначив Тимошенко.

Фото без опису

Наразі державою на відновлення пошкоджених росією об’єктів області з різних джерел виділено понад 170 млн. грн. Але це лише маленька частина від реальної потреби. І у цьому процесі дуже багато буде залежати від наших міжнародних партнерів. Про це, зокрема йшлося під час спілкування заступника керівника Офісу Президента України з жителями Овруча, будинки яких були зруйновані бомбами окупантів.

«Важливо відзначити, що спільно з нашими естонськими партнерами ми не лише обговорюємо плани, а й рухаємось до їх втілення. Сьогодні ми заклали символічну капсулу, як символ початку реалізації проєкту будівництва нового дитячого садочку в Овручі, який буде профінансовано саме Естонією» – відзначив на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Бунечко.

Фото без опису

В свою чергу Юрій Тарасюк зауважив: "Передувала початку роботи з побудови дитячого садочка в Овручі надзвичайно кропітка робота. Спільно із естонською делегацією очільник Коростенського району зі свого боку об’їхав колишні Народицький, Малинський та Овруцький райони в пошуках об’єкту, який наші друзі естонці обрали б для відновлення.

Фото без опису

Нагадаємо, що на сьогоднішній день в Житомирській області внаслідок збройної агресії з боку росії постраждало 2688 об’єктів. Найбільше пошкоджено житлових будинків – 87%. Серед 110 багатоквартирних будинків та 2200 приватних будинків, які зазнали руйнувань – 172 зруйновані повністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь