Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Насильницька паспортизація тимчасово окупованих територій росією: політичний контекст

Дата: 07.08.2022 10:14
Кількість переглядів: 236

Запровадження росією прискореної паспортизації окупованих територій є одним з інструментів незаконної спроби анексії окупованих територій. Як тільки кількість громадян на ТОТ із російським «документом» перевищить кількість громадян із українським паспортом, рф одразу запустить механізм «референдуму». Участь в ньому, звісно, візьмуть громадяни, які отримали російській «паспорт». Як стало відомо з відкритих джерел, однією з ймовірних дат проведення такого «референдуму» може бути 11 вересня.

За допомогою паспортизації населення росія запускає процес знищення української держави. Якщо ворог не зміг нахрапом захопити Україну протягом 3 днів, а зараз точиться не зручна, затяжна війна, то росія коригуватиме свої плани і прагнутиме захопити нас поступово, навіть за 3 роки, «нарізаючи» Україну на шматки.

Тому відповідь на дії росії мають бути відповідними та виваженими. Оскільки за всіма ознаками паспортизація рф є злочином не тільки з юридичного боку, а й передусім із морального та політичного, адже під питанням стоїть існування України. Виходячи із вищезазначеного, адекватною відповіддю на цей злочин росії стане посилення кримінальної відповідальності за примусову паспортизацію.

Такі кроки повинні продемонструвати світовому керівництву, що українська влада діє рішуче і безкомпромісно у питаннях збереження цілісності та недоторканості  території України. Водночас, з юридичної точки зору, притягти за це особу до відповідальності буде вкрай складно. Але є інший бік – політичний. Тут ми потужно заявляємо: «паспорт» рф – це токсичний документ. Це загроза не тільки для нашої держави, а й реальна небезпека для кожного, хто його бере в руки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь