Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забезпечення трудових прав працівників, легалізація зайнятості населення

Дата: 10.08.2022 11:42
Кількість переглядів: 265

Якісний підбір та створення належних умов праці персоналу, його соціальна захищеність – важлива складова успіху діяльності будь-якого підприємства, установи, організації та окремого роботодавця. Виплата заробітної плати «у конвертах» з боку роботодавців є грубим правопорушенням. Не можна отримувати гроші поза законом! Право працювати, нести своїм родинам добробут і спокій, отримувати соціальні гарантії має кожен громадянин, для цього кожному з нас потрібно мати гідну роботу, високу заробітну плату, забезпечену старість.

Фото без опису

Тіньові відносини позбавляють громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікають на мізерну пенсію в майбутньому. У «постраждалих» в такій ситуації пересічних громадян в більшості випадків просто немає вибору.

Звичайно, до такого явища, як нелегальна зайнятість, ми прийшли не сьогодні. Цьому сприяють: спрощена система оподаткування, спрощений облік, який майже відсутній у суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб, що дає можливість несумлінним під-приємцям не обліковувати виручку від реалізації.

Сьогодні на державному рівні прийнято документи щодо чіткої конкретизації завдань для органів, які будуть цим питанням займатися, висловлюються бачення щодо запровадження нових механізмів контролю.

Шановні наймані працівники, пам’ятайте: підприємець зобов’язаний в тижневий термін зареєструвати трудовий договір в центрі зайнятості, лише в такому випадку період роботи по трудовому договору заноситься до трудової книжки, засвідчується печаткою центру зайнятості та, відповідно, зараховується до трудового та страхового стажу.

Суб’єктам підприємницької діяльності теж слід пам’ятати: використання нелегальної робочої сили, неоформлення трудових відносин, або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником – це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь