Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фермерське господарство "Бабина лоза". ВІДЕО

Дата: 10.08.2022 15:00
Кількість переглядів: 1212

Щорічно 19 червня в Україні відзначається День фермера. День присвячений всім працівникам фермерських господарств, які своєю важкою працею годують нашу країну. Під час війни праця фермерів особливо важлива, адже зараз вони рятують нас від голоду. У цю дату фермери отримують привітання від близьких, друзів та колег.

На жаль, війна внесла свої корективи в усі наші плани, задуми і в наш звичайний робочий ритм життя. Сьогодні не до гучних святкувань, але не відзначити людей, що працюють самі і дають роботу іншим, ми не могли.

Так, нещодавно до фермерського господарства «Бабина Лоза», що на Малинщині Коростенського району, з робочим візитом, а також з метою відзначити подякою Ірину Хаценко завітав начальник Коростенської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, начальник відділу агропромислового розвитку, екології та економічної політики Іванна Мазурова, працівники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Вознюк і Наталія Колєнова.

В ході ознайомлення з фермерським господарством представники районної адміністрації дізнались, що на сьогоднішній день тут утримують корови, кози, гуси, є навіть ослик. З молочної продукції виготовляється сир. Молоко та сир даного фермерського господарства мають свій бренд та користуються попитом в деяких столичних магазинах, як екологічно чисті продукти.

Також на території фермерського господарства нещодавно гостинно відкрив свої двері гостинний двір «Бабина лоза». Тут можна відпочити від великого міста з родиною та дітьми, посмакувати домашньою кухнею із традиційної української печі, а також ознайомитись з повним процесом виготовлення домашнього сиру. Родзинкою закладу є запашна кава з козиним молоком.

Є тут відпочинок і для естетів. Будинок готелю оздоблений картинами сучасних українських художників, майстрів пензля та побудований з екологічних матеріалів. В найближчий час планується відкриття і камерного концертного залу, який також можна буде використовувати як зал для конференцій.

Працює у ФГ «Бабина лоза» на сьогодні три людини та її власниця. Варто відзначити, що з початком війни, її гостинний двір дав прихисток жінкам з дітьми, які рятувались від артобстрілів та бомбардувань.

Як виникла ідея створення такого мультикомплексу, з якими питаннями щоденно зіштовхується його власниця та які має плани на майбутнє ми поспілкувались на відкритій веранді гостинного двору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь