Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Житомирській області зареєстровано 1732 оселі у соціальній програмі «Прихисток»

Дата: 10.08.2022 17:54
Кількість переглядів: 275

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, на Житомирщині за допомогою на проживання звернулося 88,8 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Якщо аналізувати щотижневі показники, то динаміка постійно змінюється: деякі переселенці прибувають в область, а інші повертаються в свої домівки.

Фото без опису

Більшість внутрішньо переміщених осіб потребують підтримки, і ними опікуються як міжнародні фонди, так і державні програми. Завдяки «Прихистку» тисячі українців знайшли безкоштовне житло, а власники отримали грошову компенсацію від держави.

Цей процес вже налагоджений і люди поступово отримують виплати. Разом із тим, запущено механізм відшкодування витрат за комунальні послуги тим домогосподарствам, які прийняли переміщених осіб безкоштовно.

05 серпня поточного року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за червень 2022 р. за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Нагадаємо, що громадам Житомирщини компенсують майже 2 млн грн для покриття витрат у квітні за розміщення тимчасово переміщених осіб.

Підтримуємо один одного. Разом – переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь