Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ЕкологічнаОборона: сьогодні в Україні стартує підготовка до Всесвітнього дня прибирання. Початок пресконференції об 11:00

Дата: 17.08.2022 10:45
Кількість переглядів: 234

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та інших органів влади щорічно проводить Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Фото без опису

У 2022 році найбільша екологічна подія року проходитиме під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Підготовка до заходу стартує сьогодні, 17 серпня. Так, об 11:00 розпочнеться пресконференція на тему: «Старт підготовки до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»» в Україні.

Пресконференція транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:

https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Всеукраїнський молодіжний рух «Let`s do it Ukraine».

Учасники: Марина Потапенко – заступник Міністра молоді та спорту України; Юлія Мархель – лідерка Всеукраїнського молодіжного руху «Let`s do it Ukraine»; Олег Виговський – актор, амбасадор «Let`s do it Ukraine»; Крістіна Столока – «Міс Україна-2015», амбасадор «Let`s do it Ukraine».

Як зазначають організатори заходу, на пресконференції йтиметься про початок підготовки до Всесвітнього дня прибирання – 2022, а також особливості проведення події в умовах воєнного стану.

Зокрема організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатися в укриття.

З 17 серпня по 17 вересня участь в екологічній акції візьмуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, працівники яких приєднуються в різних форматах.

Так, в умовах війни додано нові форми участі: цифрове прибирання; формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини «Знайди, сортуй, здавай»; сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових або рекомендованих локаціях, на територіях навчальних закладів та установ; розбір завалів.

Довідково. Щороку в третю суботу вересня Україна приєднується до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом із понад 60 мільйонами учасників у 191 країні світу.

Основна мета заходу – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь