Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація: Про додаткові можливості для громад з підтримки бізнесу розповіла представниця Програми USAID

Дата: 19.08.2022 12:44
Кількість переглядів: 215

В Українському кризовому медіа-центрі представники центральних органів влади, міжнародних організацій, регіональної влади та місцевого самоврядування обговорили можливості економічної та соціальної реанімації громад в умовах війни.  Публічне обговорення організовано Програмою USAID DOBRE спільно з Міністерством розвитку громад та територій.

Фото без опису

Тетяна Грищенко, заступниця керівника Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»:

«Наші основні напрямки – підтримка секторів економіки, що мають потенціал до зростання, сприяння експорту, створення сприятливого бізнес-клімату, підтримка жіночого підприємництва і спрощення процедури торгівлі.

Наприкінці липня ми оголосили грантову програму для забезпечення безперервності та відновлення бізнесу. Це річна грантова програма на суму 36 мільйонів гривень. Ми фокусуємося на секторах виробництва, послуг, креативної індустрії, інформаційних технологій. Але ми відкриті й до заявок від бізнесу в інших секторах, які потребують допомоги у відновленні бізнесу, розвитку виробництва, організації продажів, отриманні кращих цифрових і торгових можливостей.

Податися із заявкою на грант можна протягом року. Вже за перші два тижні цієї грантової програми отримали більше 70 заявок.

Минулого тижня оголосили ще одну грантову програму для підтримки участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах. Це закордонні торговельні місії, виставки, В2В зустрічі. У рамках цієї грантової програми ми плануємо виділити до 1 мільйона доларів США.

Ми розуміємо, що підприємствам потрібна наша підтримка, щоб подолати виклики, спричинені війною, а також розвиватися далі на міжнародному рівні».

Підсумки обговорення можна переглянути за лінком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь