Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Між державою та аграріями відтепер діятиме єдина онлайн платформа!

Дата: 26.08.2022 09:10
Кількість переглядів: 342

Відділ агропромислового розвитку, екології та економічної політики райдержадміністрації інформує, що з 15 серпня 2022 року запрацювала онлайн-платформа Державний аграрний реєстр (ДАР) для аграріїв.

Фото без опису

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик пояснив, що цей сервіс створений передовсім для того, що спростити аграріям процедуру отримання державної підтримки.

Він зауважив, що агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

«Раніше подібна процедура була настільки складною й забюрократизованою, що фермери на середині шляху втрачали бажання цим займатися. Та й для держави такий стан речей був також незадовільним. Адже в таких умовах було складно аналізувати роботу діючих програм підтримки, контролювати їхню ефективність. Відтак, не менш складно було планувати майбутні програми», - зазначає заступник Міністра.

Сьогодні процедура реєстрації в ДАР є дуже простою і потребує кілька хвилин часу, електронного підпису та електронної пошти. І найголовніше, що зареєструватися в систему може будь-який аграрій, навіть той, у господарстві якого лише кілька тварин.

16 серпня 2022 року №918 затверджена постанова Кабінету Міністрів України «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» (далі Порядок).

Відповідно до Порядку отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (далі - отримувачі).

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача повинні бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарськоїдіяльності;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності;
  • отримувач може скористатися одноразово одним із визначених у цьому пункті напрямів.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

  • бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарськоїдіяльності —у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одногоотримувача;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно  до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєструз 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру  - 15 листопада поточного року.        

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: https://www.dar.gov.ua/about-dar.

Більш детальніше можна ознайомитися за посиланням. 

За додатковою інформацією та допомогою у реєстрації, будь ласка, звертайтесь до відділу  агропромислового розвитку, екології та економічної політики Коростенської районної державної адміністрації  за адресою: 11500, вул. Михайла Грушевського 60/2, м. Коростень, Житомирська область, тел. (04142) 50011. Начальник відділу  - Іванна МАЗУРОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь