Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники попереджають!

Дата: 05.09.2022 12:58
Кількість переглядів: 247

На території Народицької громади Коростенського району вже сталося 2 випадки підриву лісівників на мінах в лісових масивах:

  • 14 липня на території 18 кварталу лісового масиву Заліського лісництва ДП "Народицький спецлісгосп" на лісовій дорозі здійснили наїзд на протитанкову міну. Внаслідок вибуху майстер лісу 1971 року народження та водій автотранспортних засобів Заліського лісництва 2000 року народження згинули на місці, 6 чоловік отримали поранення різного ступеню.
  • 02 вересня на території 111 кварталу лісового масиву Радчанського лісництва ДП "Народицький спецлісгосп" наїхав на міну автомобіль лісової охорони з двома працівниками. Внаслідок вибуху 41-річний єгер Радчанського лісництва загинув, лісничого цього ж лісництва госпіталізували до лікарні.

Фото без опису

Дані лісові масиви частково перебували в окупації та на території них велися активні бойові дії, внаслідок чого залишилась велика кількість нерозірваних боєприпасів та встановлених мін. Шановні громадяни, відвідування лісів де були активні бойові дії та ймовірне перебування російських загарбників заборонено до повного обстеження.

В разі виявлення вибухонебезпечних предметів:

• припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечних предметів, відійти на безпечну відстань;

• не підходити до предмета, не торкатися і не пересувати його, тим більше не намагатися розібрати вибухонебезпечний пристрій;

• позначити місце знахідки небезпечних предметів, виставити тимчасову охорону;

• не користуватися поруч із небезпечною знахідкою засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

• негайно повідомити керівництво підприємства, в найближче відділення ДСНС та поліції за телефонам «101», «102»;

• побачивши спалах або почувши звук вибуху, негайно сховатися чи лягти на землю, навіть знаходячись на значній відстані від місця вибуху, тому що можливе поранення камінням, уламками та ін.

• До прибуття працівників ДСНС, поліції, або військових взяти місце і предмет під нагляд з безпечної відстані.

Категорично забороняється:

• брати вибухонебезпечний предмет до рук;

• намагатися самостійно вилучити знахідку із землі;

• наносити по вибухонебезпечному предмету удари; кидати по вибухонебезпечному предмету каміння та інші предмети: розводити багаття поблизу вибухонебезпечного предмету або над ним.

Пам’ятайте!

Одна з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки. Ступінь безпеки боєприпасів, що не вибухнули, визначає тільки фахівець. Тільки фахівець особисто визначає можливість транспортування їх, вирішує про спосіб знешкодження та знищення вибухонебезпечного предмету. Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь