Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Європейська комісія створила грантову програму для українських митців, культурних організацій та інституцій на суму 5 мільйонів євро

Дата: 19.09.2022 10:30
Кількість переглядів: 215

Конкурс є частиною програми «Креативна Європа» на 2023 рік. Його мета — підготувати післявоєнне відновлення українського культурного сектору, а також допомогти українським митцям і культурним організаціям у створенні та демонстрації своїх проєктів в Україні та країнах-учасницях Креативної Європи. Про деталі конкурсу можна дізнатись на сайті Європейської комісії.

Фото без опису

«Культурне самовираження та доступ до культури є важливими складовими нашого життя. Вони допомагають нам справлятися з травматичними подіями, розвивати індивідуальну та колективну стійкість і дають нам інструменти для взаєморозуміння», — зазначила Марія Габріель, комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

Грантовий фонд буде розділений на три частини:

  • 2 мільйони євро виділять на підтримку українських митців і культурних організацій для створення і демонстрації мистецьких проєктів. Переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проєктів за допомогою каскадних грантів.

  • 2 мільйони євро отримають культурні діячі з України, вимушено переміщені через військову агресію росії. Переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проєктів за допомогою каскадних грантів.

  • 1 мільйон євро піде на підготовку до післявоєнного відновлення українських культурних секторів і навчання українських фахівців, котрі спеціалізуються на збереженні культурної спадщини.

Для фінансування в межах програми відберуть три проєкти.

Дедлайн подачі заявок — 29 листопада 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь