Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій ТАРАСЮК: Ми започаткували проєкт «Підтримай ближнього у час війни», щоб допомагати тим, хто цього потребує!

Дата: 19.09.2022 16:39
Кількість переглядів: 410

У цей непростий час ми не можемо залишатися байдужими, коли довкола є стільки людей, які потребують допомоги. Багато хто виїхав за кордон. Це дуже правильно! І це чудово, що дехто має теплу домівку, запас їжі та може спокійно проводити час з найріднішими. А як же ті, хто не має що їсти, немає рідної домівки та немає підтримки?

Фото без опису

«Нещодавно дізнався про одну родину, яка переїхала жити в Чоповицьку територіальну громаду Коростенського району з села Царівка Новоайдарівського району Луганської області і вирішила тут залишитись, – розповідає начальник Коростенської РВА Юрій Тарасюк. – Так виникла ідея створити пілотний проєкт «Підтримай ближнього у час війни», головна мета якого підтримати родини, що були вимушені покинути свої домівки із-за вторгнення російського агресора на територію України та вирішили залишитися проживати, працювати в Коростенському районі».

Одна з таких родин, якраз і проживає в Чоповицькій територіальній громаді Коростенського району. Це багатодітна родина, яка станом на сьогодні залишилась без рідного будинку, одягу, побутової техніки, а головне без роботи.

Оксана Павлівна, прибула в Коростенський район разом зі своїми дітьми 11 серпня 2022 року. На даний час вона безробітна, проте не опускає рук і виховує трьох діток, найменшій дитинці сьогодні 6 років.

«Війна прийшла в Україну і принесла біду, страх, велике горе для кожного українця. Багато людей загинули. Багато покалічено. Нам вдалося з дітьми виїхати. Наш будинок вцілів і зараз в ньому проживають також люди, щоправда ці люди втікають з самих гарячих точок в Харківській області, бо далі вони не мають змоги виїхати», – під час зустрічі розповіла пані Оксана.

Завдячуючи втіленню у життя проєкту «Підтримай ближнього у час війни», в якому на сьогоднішній день вже беруть деякі благодійні організації Коростенського району, завдячуючи плідній співпраці начальника Коростенської РВА Юрія Тарасюка, голови Чоповицької територіальної громади Михайла Філоненка та керівника благодійної організації «Вітер Надії та Любові» Андрія Максименка сьогодні ми змогли забезпечити родину Оксани Павліни тимчасовим житлом, меблями, побутовою технікою, продуктами харчування та засобами гігієни.

«Це пілотний проєкт. Ми лише розпочинаємо його, але наша команда дуже старається аби він існував і продовжував допомагати новим жителям Коростенського району. Наступна родина, якій ми плануємо допомогти це родина із Словечанської територіальної громади. Вони вже придбали за власний кошт будинок і ми маємо допомогти забезпечити їх щонайменше продуктами харчування. Тільки підтримуючи один одного, спільно ми можемо не просто перемогти ворога. Ми зможемо допомогти своїм людям повернутись до мирного життя, облаштуватись на новому місці, знайти роботу, визначитись з новими цілями і досягнути їх!», – зазначив Юрій Тарасюк.

Важливо, що на втілення в життя проєкту йдуть кошти виключно ініціаторів, учасників та благодійників.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю

Коростенської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь