Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Іршанській громаді правоохоронці зібрали нові свідчення ворожих обстрілів

Дата: 27.09.2022 11:13
Кількість переглядів: 285

26 вересня у лісовому кварталі між селами Мелені та Чоповичами працівник Коростенського лісгоспу виявив предмет циліндричної форми характерного вигляду та уламки, про що й повідомив до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції та фахівці УДСНС Житомирщини.

Попередньо, ракета потрапила у ліс після ворожих обстрілів, що відбувалися раніше. Зважаючи на небезпеку, вибухотехніки прийняли рішення про знищення боєприпасу після документування поліцейськими всієї інформації та зібрання свідчень воєнного злочину росії.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Станом на 27 вересня правоохоронці розпочали 1067 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини. У 690 випадках дії ворога кваліфіковані за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) КК України, ще 299 фактів стосуються порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України), а 74 – за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Досудове розслідування здійснюють уповноважені органи.

Правоохоронці нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або невідомих предметів, що можуть становити загрозу вибуху. Ні в якому разі не можна їх торкатися, зрушувати з місця, переносити тощо. Про такі випадки необхідно одразу сповіщати органи влади, поліцію або рятувальників. До їх прибуття треба позначити місце знахідки любим доступним способом та обмежити доступ до потенційно небезпечної території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь