Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На порталі держпослуг Дія - новий розділ «Дія. Безбар'єрність»

Дата: 21.12.2022 11:06
Кількість переглядів: 166

Як зареєструвати статус внутрішньо переміщеної особи? Відшкодувати зруйноване житло? Оформити інвалідність? Вийти на пенсію та оформити її? Знайти роботу?

Війна ставить нові питання щодня. Але й не знімає попередніх, з якими стикалися у мирному житті. Питання без відповідей – це бар’єр, перепона перед нашими надіями. Але завдання країни ці бар’єр прибирати – і навіть війна тут не стане на заваді.

💻 На порталі держпослуг Дія - новий розділ «Дія. Безбар'єрність» – це відповіді, які будуть завжди напоготові, у смартфоні. Онлайн-презентацію нового розділу провела разом із віце-прем’єр-міністром – міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

👩‍💻 Говорила про те, що люди старшого віку та молодь користуються і інтернетом, і держпослугами по-різному. Літні люди частіше зацікавлені у державних послугах, але мають складнощі з користуванням діджитальними порталами. У молоді все навпаки: вони розуміють, як працює Дія та інші сервіси, але іноді навіть не думають шукати допомоги у держави під час важливих життєвих етапів (наприклад, пошуку першої роботи, щеплення маленької дитини).

Отже, головна мета розділу «Дія. Безбар`єрність» – додати взаєморозуміння і людяності у спілкуванні з державою. Тому деякі матеріали у ньому присвячені питанням, яким зазвичай не знаходиться місця на державних порталах. Наприклад: «Особистий досвід людей, які змінили професію після 60». Або «Мене не беруть на роботу без досвіду. Де його взяти?»

📍Важливо, що розділ «Дія. Безбар'єрність» і сам є безбар'єрним, адже він доступний для людей з порушеннями зору.

Проєкт створено у співпраці з представниками ключових аудиторій, за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Швеції та ГО «Безбар’єрність».

Отже, переходьте за посиланням і знаходьте відповіді на свої питання. Більше відповідей – менше бар’єрів. https://bf.diia.gov.ua

Олена ЗЕЛЕНСЬКА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь