Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Профілактика раку молочної залози

Дата: 23.12.2022 15:28
Кількість переглядів: 318

Рак молочної залози, на превеликий жаль, одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у всьому світі. Тому регулярні обстеження молочної залози повинна проходити кожна жінка, незалежно від віку. Всім жінкам після 40 років – рекомендовано виконувати мамографію 1 раз на рік.

Фото без опису

Молодим жінкам до 35 років рекомендується проходити ультразвукову діагностику раз на один-два роки. Мамографія є точним і разом із цим безпечним методом діагностики, оскільки променеве навантаження під час дослідження є дуже низьким.

Ця процедура дає можливість своєчасно виявити зміни в тканинах і попередити розвиток пухлин молочних залоз, уникнути операції, замінивши її сучасними методами лікування.

Якщо Ви не досягли віку 40 років, але Вас вже щось турбує, в жодному разі не потрібно боятися пройти мамографію або УЗД молочних залоз. До лікаря необхідно звернутися одразу, якщо Ви самостійно виявили у себе ущільнення в грудях.

Для того, щоб пройти мамографію безоплатно потрібно отримати направлення у свого сімейного лікаря. У разі втрати контакту з ним, слід звернутись до іншого лікаря первинної медичної допомоги (терапевт/сімейний лікар, педіатр).Мамографію можна зробити в обласному онкологічному диспансері м.Житомир вул.Фещенка-Чопівського 244 та міська поліклініка м.Коростень вул.Грушевського 7, поверх 2.

Дорогі жінки, поборіть свій страх, приділіть собі час і обов’язково пройдіть мамографію. Цим Ви допоможете собі зберегти здоров’я і працездатність на довгі роки.

Цпмсд Ушомирської Сільської Ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь