Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Історії Героїв: 11 днів у тилу ворога разом з пораненим побратимом

Дата: 11.01.2023 13:16
Кількість переглядів: 287

«Найк» — воїн 241 бригада територіальної оборони міста Києва який був одинадцять днів у тилу ворога разом з пораненим побратимом і вижив.

Фото без опису

Після того, як рociян вигнали з Київщини, «Найк» виконував завдання у лавах Сил ТРО на сході країни, неподалік Бахмута на Донеччині.

⚔Там під час бойового виходу «Найк» та його побратими потрапили в засідку. «Найк» каже, що після цього він опинився в канаві. Рociяни не стали відправляти на місце бою групу зачистки. Перечекавши пів години, чоловік вирішив перевірити, чи не залишився хтось із його побратимів живим. Так він натрапив на Євгена. У чоловіка було чотири кульові поранення.

«Я його перев’язав. На щастя, Євген міг рухатись».

Спочатку вони вирішили, що йти до своїх треба ввечері. Та пройшовши десять кроків, зрозуміли, що Євген ще надто слабкий.

💬«З кожним днем розумів, що шансів вижити все менше. Їжі й води майже не було, лише залишки сухпаїв полеглих бойових товаришів. На сьомий день ми зрозуміли, що їжі нам не вистачить. Тоді почали будувати свій маршрут. Треба було йти в обхід позицій ворога, бо ми були в тилу росіян».

На одинадцятий день «Найк» з Євгеном почули, що ворожих дронів над ними немає. Тоді вони рушили до позицій українських військових. Після цього чоловіки потрапили в госпіталь у Бахмуті, там Євгену надали кваліфіковану допомогу, і за кілька днів він вже був у лікарні в Дніпрі.

💬«Нам пощастило, що на п’ятий чи шостий день пішла дуже сильна злива. За допомогою пончо нам вдалося зібрати близько десяти літрів води. Потім ми позбирали всі аптечки, і в нас був матеріал для перев’язок. Пощастило, що в мене був спрей-антисептик для рук. Ним ми оброблювали рани».

Боєць каже, що допомогла відсутність шкідливих звичок: «І я, і Євген постійно займались спортом. Це дало змогу протриматись його організму ці 11 днів».

🤜Він каже, що Євген нині продовжує служити.

«Ми в різних ротах, але стали друзями. Рани загоїлися, він одужав, тримається молодцем».

Фото — Віктор Дехтяр та з особистого архіву «Найка»

За матеріалом Інформагентство АрміяInform


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь