Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МОЗ: Чат-бот «Календар здорових українців» — безоплатна діагностика та профілактика українців

Дата: 17.01.2023 17:08
Кількість переглядів: 201

Повномасштабна агресія росії проти України принесла багато страждань та випробувань, проте війна — не привід відкладати здоров’я на другий план. Турбота про своє здоров’я — внесок у наше майбутнє й одна з найкращих інвестицій у перемогу.

Аби показати, що профілактика — це не лише важливо, а ще й просто та доступно, був створений чат-бот «Календар здорових українців».

Завдання чат-бота — підвищити обізнаність про можливості безоплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які фінансуються з державного бюджету, та права пацієнтів загалом. Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них безоплатні та як їх отримати.

Чат-бот доступний у месенджерах Telegram та Viber. Він складається з розділів: знайомство, системи на контролі, щеплення за календарем і без, де пройти обстеження, персональні рекомендації. Чат-бот може дати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу, показати найближчий до користувача медзаклад, у якому надаються необхідні послуги, проводиться діагностика та лабораторні дослідження.

Сервіс побудований на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України і сімейних лікарів та використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

«Важливо, що в цьому сервісу є не тільки корисна інформація про щеплення, а також детальні, але прості для сприйняття пояснення, де можна зробити щеплення та від якої небезпеки вони дають захист, — сказав Олександр Заіка, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ, який також брав участь у презентації сервісу. — Якщо у вас є можливість вакцинуватись — зробіть це. Від цього залежить здоров’я та життя не тільки вас, а й ваших близьких».

Посилання на чат-бот «Календар здорових українців»:

у Telegram — https://t.me/CalendarUA_Bot,

у Viber — http://www.viber.com/calendarua_bot.

Проєкт реалізується ГО «Ліки Контроль» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Інформаційні партнери проєкту: Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство охорони здоров’я України, Національна служба здоров’я України та Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Довідка: «Ліки Контроль» створює та впроваджує електронні сервіси, які інформують пацієнтів на кожному кроці про можливості лікуватися дійсно безоплатно. Електронні сервіси «Ліки Контроль» базуються на офіційних державних даних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь