Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не зважаючи на війну, Україна продовжує думати про майбутнє, — Віталій Бунечко

Дата: 27.01.2023 15:47
Кількість переглядів: 165

Сьогодні, 25 січня, за участі Першої леді Олени Зеленської презентовано «Альбом безбар’єрних рішень» – перший посібник, який допоможе нашим архітекторам, будівельникам та владі великих й маленьких населених пунктів у розбудові нової та відновленні зруйнованої ворогом інфраструктури.

Фото без опису

Від Житомирської обласної військової адміністрації до презентації долучилися начальника ОВА Віталій Бунечко, перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко, Представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк та керівники профільних структурних підрозділів ОВА.

Головна мета «Альбому безбар’єрних рішень» – щоб усі українці, незалежно від їх віку, фізичних можливостей мали рівні можливості та вільний доступ до усіх складових активного життя.

Безбар’єрне суспільство – це не формальність, це те, що повинно стати нашим способом життя. Адже війна залишить по собі багато наслідків не лише для інфраструктури наших міст, а й для кожного з нас.

«Не зважаючи на теперішній час, найважливіший принцип, який потрібно дотримуватися й по сьогодні – людина в центрі всього. Скільки б вороги не створювали перешкод українцям, ми їх усі подолаємо. А наші архітектори та забудовники матимуть усі можливості створювати такі простори, де нам не доведеться зіштовхуватися зі штучними бар’єрами, які можуть призвести до дискомфорту, хоча б однієї людини», — наголосила Олена Зеленська.

Тож головне завдання Альбому – допомогти розібратися в базових потребах та удосконалити проєктування публічного простору. Насамперед цей довідник згодиться архітекторам, проєктувальникам, будівельникам, органам влади, активістам та всім іншим, хто опікується рівнем безбар’єрності у наших громадах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь