Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Продовження децентралізації: фокус на підвищенні стандартів прозорості, захищеності та підзвітності місцевого самоврядування

Дата: 21.02.2023 08:15
Кількість переглядів: 199

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в співпраці з Парламентом, органами місцевого самоврядування (ОМС) та громадськістю продовжить реалізацію реформи децентралізації.

Фото без опису

Пріоритетні завдання для продовження реформи місцевого самоврядування (децентралізації) обговорили представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Представництва Європейського Союзу в Україні, Посольства Німеччини та Посольства Данії в Україні.

«Попри успішність децентралізації в Україні, маємо низку системних нерозв`язаних питань. Зокрема, на законодавчому рівні відсутній дієвий та незалежний механізм нагляду за конституційністю та законністю рішень органів місцевого самоврядування», – сказала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

За її словами, відповіддю на це може стати створення в Україні інституцій префектурного типу. Це слугуватиме посиленню законності рішень на місцях.

«Інший напрям — вдосконалення служби в ОМС і її гармонізації з положеннями державної служби. Йдеться про створення інструментів захисту інтересів працівників на рівні місцевого самоврядування. Важливою складовою впровадження реформи децентралізації є підтримка наших партнерів. Це стосується як законодавчих змін, так і проєктів та ініціатив. Зокрема, наразі спільно з донорами працюємо над запуском Офісів підтримки реформ на рівні ОМС. Це відкриє для громад прямий доступ до кращих світових практик та стандартів у сфері місцевого самоврядування», — зазначила Олександра Азархіна.

Про те, які важливі для місцевого самоврядування рішення приймав Парламент під час війни, читайте ТУТ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь