Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Житомирській області триває робота з облаштування державного кордону, — Наталія Остапченко

Дата: 17.03.2023 15:06
Кількість переглядів: 196

Сьогодні, 17 березня, долучилася до онлайн-наради з питань облаштування державного кордону в межах області, а саме будівництво фортифікаційних споруд.

Від Житомирської обласної військової адміністрації до наради долучилися перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько та керівники профільних структурних підрозділів ОВА.

Днями Уряд ухвалив протокольне рішення щодо невідкладного будівництва військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях.

Міністерству оборони разом із Міністерством фінансів, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством економіки, Генеральним штабом ЗСУ та відповідними ОВА було поставлено завдання невідкладно у встановленому порядку дано завдання забезпечити будівництво військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях, зокрема з використанням коштів за відповідною програмою Міноборони.

Відповідно до законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону, а також відповідно до норм земельного кодексу передбачено надання військовим частинам Держприкордонслужби в постійне користування земельних ділянок завширшки 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону.

Саме такі земельні ділянки використовуються для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків та інших елементів прикордонної інфраструктури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь