Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МОЗ запустило процес формування спроможної мережі медзакладів

Дата: 24.03.2023 12:19
Кількість переглядів: 143

Саме до спроможної мережі лікарень першочергово будуть спрямовані ресурси, які дозволять відновити систему та забезпечити її розвиток.

Фото без опису

❝Спроможна мережа потрібна для того, щоб якомога раціональніше використати обмежені ресурси, які є сьогодні в Україні. Завдяки спроможній мережі ми забезпечимо три ключові речі: доступність до медичної допомоги, після цього забезпечимо її якість, і в рамках цього всього вона повинна бути безоплатною для пацієнта, тому що ця послуга покривається Програмою медичних гарантій ❞, – зазначає міністр охорони здоровʼя Viktor Liashko.

Інфраструктурний, етап медичної реформи передбачає, що лікування більш простих випадків здійснюватиметься на місцях, а надання спеціалізованої медичної допомоги концентруватиметься на вищому рівні. В залежності від складності випадку та захворювання, пацієнт буде доставлений саме в той медичний заклад, який має всі необхідні ресурси: фахівців, обладнання та ліки, аби надати якісну медичну допомогу.

Фото без опису

☝️ Обласні військові адміністрації мають визначити перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи численні регіональні особливості, та подати його на затвердження МОЗ до 1 травня.

Окрім того, для кожного госпітального округу має бути сформовано трирічний план розвитку спроможної мережі та окремі плани розвитку медзакладів. Відтак на рівні обласних адміністрацій та громад буде чітке розуміння, де і які медичні послуги отримуватимуть пацієнти, де необхідно посилити матеріально-технічну базу тощо. Кожен медзаклад, своєю чергою, отримає чітке розуміння, які послуги необхідно розвивати відповідно до своєї ролі в мережі, як планувати кадрові та фінансові ресурси тощо.

Фото без опису

❗Водночас медзаклади, які не увійдуть до спроможної мережі, продовжать функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься власником лікарні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь