Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк провів нараду з питань мінної безпеки під час проведення весняно-польових робіт

Дата: 24.03.2023 12:38
Кількість переглядів: 326

Сьогодні, 24 березня, під головуванням начальника Коростенської районної військової адміністрації Юрія Тарасюка на виконання вимог розпорядження командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Північ» від 18.03.2023 року та розпорядження командувача оперативного угрупування військ «Волинь» від 20.03.2023 року за участі представників Коростенської РВА, Коростенської районної ради, голів та старост територіальних громад, керівників і представників сільськогосподарських підприємств, ДСНС та Національної поліції Коростенського району, командира та військовослужбовців 115 окремої бригади ТрО з питань:

Фото без опису

  • небезпеки виконання посівних робіт на місцевості, яка перебувала у тимчасовій окупації та де велись бойові дії, на якій можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети;
  • відпрацювання об’єднаними територіальними громадами заявок на залучення піротехнічних підрозділів ДСНС, НПУ (у т.ч. неурядових організацій) для проведення перевірок місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів перед виконанням сільськогосподарських робіт;
  • заборони виконання зазначених весняних посівних робіт на неперевіреній місцевості (яка перебувала у тимчасовій окупації та де велись бойові дії) на наявність вибухонебезпечних предметів.

Фото без опису

Розпочинаючи нараду, Юрій Тарасюк відзначив важливість тісної співпраці представників громад, підприємств. установ та організацій з питань оборони та захисту Коростенського району в умовах війни. Особливу увагу начальник Коростенської РВА звернув на безпеці мирних громадян під час весняно-польових робіт.

«На жаль, на сьогоднішній день ми вже маємо жахливі випадки загибелі цивільних людей від мін, загибель працівників лісу. Ці події відбулись на території, які не були під масовим обстрілом агресора. Проте трагедії стались. Родини втратили близьких, діти – батьків. Тому хочу наголосити на важливості співпраці керівників громад, установ, організацій, сільськогосподарських підприємств з військовими та рятувальниками. Працювати на території району виключно з їх дозволу, аби попередити біду».

Фото без опису

Про важливість мінної безпеки, небезпеку виконання посівних робіт на місцевості, яка перебувала у тимчасовій окупації та де велись бойові дії, на якій можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети говорили і представники ДСНС.

Фото без опису

Так, начальник 3 (третього) ДПРЗ Головного Управління ГУ ДСНС України у Житомирській області Олексій Гераймович доповів про відпрацювання об’єднаними територіальними громадами заявок на залучення піротехнічних підрозділів ДСНС, НПУ (у т.ч. неурядових організацій) для проведення перевірок місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів перед виконанням сільськогосподарських робіт.

Фото без опису

«В разі виявлення вибухонебезпечного предмету в першу чергу прошу телефонувати на номери гарячих ліній 101 та 112. Також необхідно максимально відвести людей і техніку від місця знаходження небезпечного предмету», – зауважив Олексій Гераймович.

В свою чергу заступник начальника 3 (третього) ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Житомирській області Андрій Бобрик зосередив увагу присутніх на забороні виконанні зазначених весняних посівних робіт на неперевіреній на наявність вибухонебезпечних предметів місцевості.

Фото без опису

Про заборону спалювання сухої рослинності на території населених пунктів та сільськогосподарських угідь нагадав присутнім головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Коростенського РУ Головного Управління ДСНС України у Житомирській області нагадав Сергій Каленюк.

Фото без опису

«Окремо хочу зупинитися на питанні випалювання сухої рослинності. На сьогодні це дуже актуально для нашого району. Хочу нагадати жителям району щодо відповідальності за це діяння, а це і адміністративне, і кримінальне покарання. А ще це штрафи, які досить суттєво вдарять по кожному палію та його родині», – Сергій Каленюк.

Фото без опису

Підсумовуючи нараду слово взяв командир 115 окремої бригади територіальної оборони Віталій Маковський. Він більш детально зупинився на питанні щодо протимінної безпеки.

Зокрема він відзначив: «Сьогодні важливо розуміти, що ми живемо в умовах російської агресії. Ми захищаємо рідну землю. Тому в районі проводять роботи як з розмінування, так і мінування. Тому під час планування сільськогосподарських робіт, вам, шановні керівники, необхідно узгоджувати всі свої дії з районною державною адміністрацією, а також з нами – військовими та рятувальниками. Це ж стосується і дозволів та попередження про роботу з безпілотними літальними апаратами та роботами техніки в нічний час.

Фото без опису

Присутні керівники мали нагоду задати хвилюючі їх питання та налагодити контакти з усіма екстреними службами та військовим керівництвом, що стоять на варті безпеки жителів Коростенського району.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Коростенської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь