Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цивільна безпека в громадах: порадник для представників місцевого самоврядування

Дата: 28.03.2023 10:31
Кількість переглядів: 134

Щоб підвищити поінформованість українців про цивільну безпеку, допомогти їм уникнути паніки та дезінформації, в межах кампанії «Безпека (Ци)Вільних» презентували практичний порадник «Як комунікувати питання цивільної безпеки для мешканців громад» (ЗАВАНТАЖИТИ, pdf 4,7 МБ). Він розроблений для органів місцевого самоврядування та регіональних підрозділів ДСНС командою ГО «Інтерньюз-Україна» у співпраці з ДСНС України та за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Фото без опису

Повномасштабна війна загострила питання цивільної безпеки українців. Серед іншої інформації вони шукають матеріали, які допоможуть подбати про безпеку та здоров’я їхніх родин, підкажуть, які діяти в надзвичайних ситуаціях та впоратися зі щоденними побутовими труднощами.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи ДСНС є саме запобігання виникненню надзвичайних подій та ситуацій. У цьому питанні важливу роль відіграє саме правильна комунікація з громадянами у сфері цивільного захисту. Цей посібник про те, як ефективно говорити з населенням про питання безпеки, використовуючи різноманітні комунікаційні продукти та інтерактивні інструменти. Як реагувати на виклики сьогодення та оперативно, а головне дієво, надавати громадянам необхідну інформацію», – зазначає речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

Практичний порадник для комунікаційників у громадах складається з восьми розділів. Зокрема, він містить перелік перевірених джерел інформації щодо цивільної безпеки для підготовки різних видів контенту, рекомендації щодо використання різних платформ для комунікації з населенням та роботи із соцмережами, розповідає про використання сторітелінгу, інтерактивних інструментів та візуальних форм комунікації.

«Актуальна й перевірена інформація щодо власної безпеки та безпеки рідних – одна з найважливіших потреб українців під час повномасштабної війни. Оскільки найпопулярнішим джерелом інформації нині є соцмережі, ключове завдання органів місцевого самоврядування, центрів безпеки громад і регіональних підрозділів ДСНС – запобігти дезінформації та вчасно поінформувати мешканців про можливі небезпеки. Наш порадник допоможе їм вибудувати ефективну комунікацію щодо питань цивільної безпеки з мешканцями громад», – каже креативна директорка ГО «Інтерньюз-Україна» Діана Іщенко.

Інформаційна кампанія «Безпека (Ци)Вільних» покликана підвищити обізнаність мешканців громад щодо цивільного захисту. Вона охоплює питання безпечного поводження з електро- та газовими приладами, генераторами, безпечного пересування в темну пору доби, підготовки до відключень світла, газу, води чи зв’язку. Завдяки зовнішній та онлайн-рекламі, публікаціям у медіа, друкованим та відеоматеріалам мешканці громад дізнаються про правила безпечної поведінки вдома та на вулиці й таким чином допомагають зменшити навантаження на підрозділи ДСНС, які щоденно рятують життя українців.

Дізнавайтесь більше про правила безпеки на сторінці ДСНС України, у спеціальному розділі на порталі "Децентралізація" та у соцмережах за хештегом #безпекацивільних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь