Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники провели огляд лісових пожежних станцій щодо їх готовності до пожежонебезпечного періоду

Дата: 28.03.2023 11:05
Кількість переглядів: 175

Щороку навесні лісівники та рятувальники ретельно готуються до пожежонебезпечного періоду. Аби перевірити ступінь готовності працівників лісової охорони до виконання покладених на них завдань при виникненні надзвичайних ситуацій та подій, пов’язаних з пожежами в лісах Житомирської області, за участю представників ДСНС тривають спільні огляди лісових пожежних станцій.

Фото без опису

Під час обстеження увага зосереджується на утриманні та стані пожежних автомобілів, насосного обладнання, пристосованої для пожежогасіння (лісопожежні модулі) та підвозу води техніки, укомплектуванні пунктів зосередження пожежного інвентарю всім необхідним для процесу гасіння, наявності та працездатності системи відеоспостереження, яка є досить ефективною в частині здійснення постійного моніторингу та своєчасного виявлення осередків виникнення пожежі. Вибірково давалися ввідні команди, аби перевірити роботу того чи іншого обладнання. 

З метою відпрацювання взаємодії лісівників та підрозділів ДСНС області на базі Ушомирського лісництва КП «Коростенське лісове господарство АПК» було проведено практичне тренування з гасіння умовної лісової пожежі. 

«Таке тренування є невід’ємною частиною підготовки лісівників та рятувальників до пожежонебезпечного періоду, який настає з приходом весняної теплої сухої погоди. Вони дозволяють на місці чітко відпрацювати питання моніторингу, всебічної комунікації, порядку та злагодженості дій, як лісівників так і пожежних підрозділів, у разі виникнення лісової пожежі» - зазначив заступник начальника ГУ ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Олег ДЕРЖАНІВСЬКИЙ.

Впродовж 23-27 березня було обстежено 13 лісових пожежних станції філій Столичного лісового офісу державного підприємства «Ліси України» та 10 станцій комунального підприємства «Житомироблагроліс».

Крім того, питання запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах розглянуто на обласній комісії ТЕБ та НС, де визначено конкретні завдання лісокористувачам, ДСНС іншим заінтересованим установам та організаціям, органам місцевого самоврядування, встановлено контроль за їх виконанням. 

Наразі підготовка щодо пожежонебезпечного періоду в області триває.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

001.jpg

002.jpg

003.jpg

006.jpg

008.jpg

009.jpg

0010.jpg

0012.jpg

0014.jpg

0024.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь