Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний день пам’яток та історичних місць

Дата: 18.04.2023 13:20
Кількість переглядів: 135

Сьогодні Міжнародний день пам’яток та історичних місць, встановлений в 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць, створеною при ЮНЕСКО.

Фото без опису

В Україні цей день має назву День пам’яток історії та культури, і відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року його відзначають щорічно 18 квітня.

За час повномасштабного вторгнення РФ чимало об’єктів культурної спадщини України пошкоджено або повністю знищено. Так, лише за перші сто днів війни зруйновано понад 370 пам'яток культурної спадщини. Майже половина з них – церкви.

На жаль, є понівечені пам’ятки культури і в нашому Коростенському районі. Ситуація, яку ми маємо на сьогодні з музейними колекціями, свідчить про те, що жодна країна, мабуть, не може бути готова до масштабної війни на своїй території. Ми, на жаль, бачили це у Сирії та інших країнах, коли війна винищувала не тільки людей - тотально руйнувала пам’ятки та музейні зібрання.

Фото без опису

Та я впевнений, що Україна обов’язково переможе ворожу орду і ми відбудуємо, відновимо все, що зможемо. А ще в нас з’являться нові пам’ятки героїчної спадщини для майбутніх поколінь України. Ми ніколи не пробачимо окупантам винищення української нації, спотворення нашої історії та нашої культури.

Юрій ТАРАСЮК,

начальник Коростенської районної військової адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь