Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Медичний фронт

Дата: 20.04.2023 11:46
Кількість переглядів: 256

У своїх дописах ми часто вживаємо словосполучення «медичний фронт». Лікарі сьогодні, в умовах війни, справді стали окремим фронтом тих, хто рятує життя.

Фото без опису

Однак ми всі розуміємо, що замало просто врятувати життя. Потрібно забезпечити якість життя після травми, провести висококласну реабілітацію і зробити так, щоб ті, хто постраждав внаслідок війни, могли повноцінно жити, працювати та у майбутньому повністю інтегруватись у суспільство.

Щоб реалізувати цю екзистенційну мету, Україна розпочала перехід на МКФ – прийняту в світі Міжнародну класифікацію функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я.

Система МКФ – це докорінна зміна моделі, за якою раніше проводилась реабілітація. Мультидисциплінарні команди фахівців – від реабілітологів до психологів – будуть працювати за принципами МКФ та оцінювати не рівень тяжкості отриманих травм, а потенціал людини до відновлення, її потреби та те, що можна зробити, аби допомогти їй повернутись до повсякденного життя.

Станом на зараз такі мультидисциплінарні команди вже працюють у 244 закладах охорони здоров’я. І сьогодні в одному з них, КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2», відбулась презентація спеціального навчання – курс «Базові засади застосування МКФ», яку відвідала перша леді Олена Зеленська, міністр охорони здоровʼя Viktor Liashko та радниця-уповноважена Президента України з питань безбарʼєрності Tetiana Lomakina.

Ця спеціальна програма дозволить лікарям отримувати неоціненні інструменти, знання та практики для того, щоб повертати до життя найцінніше, що є у нашої країни – наших людей.

ℹ Проєкт реалізують Міністерство охорони здоровʼя України, НСЗУ Національна служба здоров'я України, Міністерство соціальної політики України, Офіс Президента України, радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, EZdorovya, Пацієнти України, Школа реабілітаційної медицини УКУ,Український центр охорони здоров'я - UHC — за підтримки Швейцарії, Європейського Союзу та Nova Ukraine.

Проєкт втілюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в рамках Стратегії створення безбар’єрного простору в Україні — впровадження МКФ і розбудови ефективної системи реабілітації в Україні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь