Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Пероральна імунізація тварин!

Дата: 20.04.2023 15:42
Кількість переглядів: 135

20.04.2023 року під головуванням першого заступника голови Коростенської районної військової адміністрації Сергія Кириченка, начальника Коростенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Наталії Васьківської було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Коростенській РВА, на якому обговорені питання проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Коростенського району. На засіданні комісії були присутні члени комісії користувачі мисливських угідь, голови громад.

Фото без опису

Нагадаємо, що сказ – особливо небезпечне вірусне інфекційне захворювання усіх теплокровних тварин.

Наталія Васьківська довела присутнім, що під час проведення заходів з імунізації диких м’ясоїдних тварин буде оброблена площа 1124 кв.км, при цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких тварин, яка безпечна для людей та інших тварин. Заплановано розповсюдити 28, тис. доз вакцини.

Фото без опису

Враховуючи запроваджений в країні воєнний стан та пов»язані з цим обмеження, цьогоріч планується провести розповсюдження принад з вакциною наземним способом. До складу робочих груп будуть входить представники державної ветеринарної служби району, єгері, лісники та органів місцевого самоврядування.

Фото без опису

За підсумками засідання було прийнято рішення № 3 від 20.04.2023 року «Щодо проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Коростенського району».

Іванна Мазурова,

начальник відділу агропромислового розвитку, екології та економічної політики

Коростенської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь