Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

Дата: 21.04.2023 10:46
Кількість переглядів: 145

Із метою активізації ситуації на ринку праці в області з 2022 року реалізуються державні програми стимулювання підприємництва та створення робочих місць, зокрема шляхом надання безповоротної державної допомоги у формі мікрогранту на започаткування чи розвиток бізнесу за умови створення щонайменше одного робочого місця.

Фото без опису

У 2022 році відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» лише за однією програмою «Власна справа» кошти для реалізації підприємницької ідеї отримали 123 особи на загальну суму 28,4 млн грн, які планують упродовж півроку після отримання фінансової допомоги створити 293 нових робочих місця. Середній розмір мікрогранту становив 231 тис. грн.

У 2023 році продовжено дію урядового проєкту «єРобота», який передбачає 6 грантових програм, зокрема надання мікрогрантів для створення власного бізнесу; грантів для розвитку переробного підприємства; державного фінансування закладки саду; коштів для розвитку тепличного господарства; грантів на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ; коштів на навчання ІТ-спеціальностям. Упродовж січня-березня 2023 року позитивне рішення на отримання мікрогранту одержали 29 осіб на загальну суму 7 млн грн, які планують створити 62 нових робочих місця.

Окрім цього, у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету передбачено надання допомоги членам малозабезпечених сімей для відкриття власної справи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічної самостійності малозабезпечених сімей».

Для отримання такої допомоги людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого Центру зайнятості.

Більш детально – на офіційному вебсайті Державної служби зайнятості

https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-malozabezpechenym-simyam


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь