Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу»: Укрпошта випустила нову марку на честь Захисників України

Дата: 08.05.2023 08:24
Кількість переглядів: 144

Уже понад рік усі історично важливі та пам’ятні дати Україна вшановує в умовах повномасштабної війни, яку розгорнула росія. Українському народу доводиться відчувати на собі істинність тези про «циклічність історії», адже російська федерація, яка сотні років намагається поневолити Україну, у ХХІ сторіччі знову посягнула на нашу територіальну цілісність та незалежність, прагнучи позбавити самоідентифікації, рідної мови, віри, традицій.

Країна-терорист невтомно продовжує використовувати наративи радянської пропагандистської машини, насаджуючи міфи про порятунок та визволення українців від нацистів, аргументуючи таким чином своє військове вторгнення на наші території. У 1945 році український народ здобув перемогу над нацизмом, сьогодні наші військові ведуть боротьбу з ворогом проти рашизму.

Поштовий блок «Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу» продовжує випуск «Слава Збройним Силам України!», презентований Укрпоштою в 2022 році і містить поштові марки, на яких зображені бійці Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України. Невдовзі поштові випуски із зображеннями українських військових будуть доповнюватися новими серіями марок, присвячених Генеральному управлінню розвідки та Службі безпеки України.

На початку лютого 2023 року МВС України оголосило про формування добровольчих батальйонів «Гвардії наступу». Це спеціальні підрозділи, які спинятимуть спроби росіян прорватися через наші кордони і братимуть участь у визволенні України.

Тираж блоку – 235 000 примірників. Номінал кожної марки – F (23 грн), вартість блоку – 69 грн. До марки буде випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та три художні картки.

Звертаємо увагу: донати, зібрані з 04 по 09 травня під час оформлення замовлення в Поштовому маркеті Укрпошти, будуть направлені на допомогу та підтримку спецпідрозділів «Гвардії наступу».

09 травня на столичному головпоштамті відбудеться погашення штемпелем «Перший день. Гвардія наступу. Час повертати своє», спецпогашення також відбудуться у всіх регіонах України.

Автор поштового випуску заслужений художник України Олександр Охапкін. Випуск здійснено за сприяння Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.

З 04 травня в Поштовому маркеті відкрилися передзамовлення на поштовий набір «Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу», який включає поштовий блок, художній конверт та листівки. По передзамовленню можна купити не більше 10 наборів на одне замовлення. Для придбання набору перейдіть за посиланням.

Придбати новий поштовий випуск можна, починаючи з 09 травня у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному філателістичному онлайн-магазині Укрпошти та на маркетплейсах eBay і Amazon.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь