Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні Всесвітній день безпечного інтернету: що варто знати?

Дата: 17.05.2023 15:04
Кількість переглядів: 142

17 травня в Україні і світі святкують День народження Інтернету.

Фото без опису

Саме цього дня 1991 року в світі ухвалили єдиний стандарт World Wide Web. Інтернет — надзвичайно широка технологія, яка постійно змінюється, тому неможливо визначити одну людину, яка б була його винахідником. Роботу над проєктом World Wide Web почав 1989 року Тімоті Бернерс-Лі, який працював в Європейській організації ядерних досліджень. Це — система гіпертекстових веб-сторінок чи "всесвітня павутина". Звичної для нас форми онлайн-світ набув 17 травня 1991 року, коли і було прийнято єдиний стандарт для всіх веб-сторінок в Інтернеті. Тоді ж з'явився і перший веб-сайт.

Щодня у всесвітньому павутинні створюються тисячі web-сайтів, на яких мільйони користувачів розміщують свій контент. Бути у курсі головних тенденцій інтернету, який постійно змінюється, дуже важливо. Адже розуміння цих змін дає можливість найкраще підготуватися до всіх останніх оновлень.

Інтернет став вже невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Існування без нього здається нам неможливим, тому безпека під час перебування в мережі має першочергове значення. Цей день має дати нам розуміння того, яким чином ми можемо безпечно працювати, переглядати нескінченні обсяги доступної нам інформації та розваг, що може поставити під загрозу безпеку особистої інформації, спричинити небезпечні зв’язки,  або вплинути на ваше психічне здоров’я та загальне самопочуття.

Наразі День безпечного інтернету відзначається приблизно в 180 країнах і територіях по всьому світу.

У 2009 році було запроваджено концепцію комітетів Дня безпечного інтернету. Це було зроблено з метою зміцнення зв’язків із країнами за межами мережі. У комітетах також хотіли інвестувати гроші в узгоджену рекламну кампанію по всьому світу. Наразі в рамках Координаційної команди з відзначення Дня безпечного інтернету, яка базується у штаб-квартирі Європейського Союзу в Брюсселі, працюють понад 150 глобальних комітетів.

День безпечного інтернету відзначається, щоб допомогти поколінню що підростає зрозуміти основи й принципи безпеки в інтернеті. І це стосується не лише питання захисту себе самого, але й усвідомлення власної відповідальності за те, аби не завдавати шкоди іншим – навмисно чи мимохіть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь