Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв про підвищення стійкості оборони на Північному напрямі

Дата: 17.05.2023 15:15
Кількість переглядів: 181

Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь яких дій противника починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил. 

Фото без опису
Станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації. 
Значну роль у стримуванні противника відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня. 
Безпосередньо на державному кордоні та у глибині оборони нарощується систему мінно-вибухових та невибухових загороджень. Триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника. 
Зокрема, за останні десять діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більше 5,5 тис. мін. Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.
 
Відділ зв'язків з громадськістю Командування Об'єднаних Сил ЗС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь