Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У лісівництві на півночі Житомирщини впроваджується вуликотерапія для ефективного зцілення людей

Дата: 22.05.2023 10:18
Кількість переглядів: 277

Філія «Коростенське лісомисливське господарство» вже впродовж року завзято реалізовує досить новаторську ініціативу – «сон на вуликах» або вуликотерапія. Це прогресивний метод, який використовує властивості бджіл та їх продуктів для поліпшення здоров’я людей.

Як переконані фахівці в Ушомирському лісництві, перші результати вуликотерапії дуже перспективні. Багато пацієнтів повідомляють про поліпшення в їх фізичному та емоційному стані після проходження сеансів. З часом учасники процедури розповіли про суттєве зменшення болю, поліпшення сну та загального самопочуття. Також вуликотерапія виявилася ефективною у зниженні симптомів алергій та запальних захворювань шкіри.

Відновлення організму відбувається вже за першу добу опісля процедури.

Основна його суть у тому, що пацієнти перебувають поряд з бджолами та вуликами. Спокійна вібрація бджіл й тонкий аромат прополісу, воску та меду мають заспокійливий вплив на нервову систему, сприяючи відновленню рівноваги та зниженню стресу.

Особливо бджолина процедура може допомогти українцям, що постраждали внаслідок війни та допоможе їм відволіктися від зайвих думок.

Наразі на пасіці лісництва розташовано 7 бджолиних сімей. 99% бджіл перезимували чудово, вони активні, жваві і мають гарний апетит. Окрім того, пасіки традиційно розташовують біля лісу, на галявинах з квітучими травами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь