Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Велопробіг до Дня Героїв пройшов у Чоповицькій територіальній громаді

Дата: 23.05.2023 18:16
Кількість переглядів: 211

З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято – День Героїв.

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Сьогодні ж це свято всіх хто бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно. З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу. Наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії Російської Федерації.

Захисники і Захисниці України щоденно відстоюють суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Їх хоробрість, жертовність та вияв глибинної любові до власної країни назавжди залишиться в історії України. Отже, у наш час, День Героїв - це не лише можливість вшанувати пам’ять загиблих за волю України, але і звернути увагу на живих героїв, які повернулися з війни – на тих, хто вистояв і продовжує розвивати Україну, показуючи приклад.

Для вшанування всіх Героїв в Чоповицькій громаді відбувся патріотичний велопробіг «Пам’ятаємо Героїв», в якому взяли участь представники Чоповицької селищної ради, депутатського корпусу, КЗ «Чоповицький ліцей», КУ «Центр надання соціальних послуг», КЗ «Чоповицька публічна бібліотека», КНП «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Центр культури і дозвілля» та жителі громади. Присутні вшанували пам’ять всіх Героїв та Героїв-земляків, що загинули, хвилиною мовчання.

Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко звернувся до всіх та наголосив, що ми завжди маємо пам’ятати про тих, хто стоїть на захисті Вітчизни.

Разом до Перемоги!

Повідомляє прес-служба Чоповицької громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь