Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Велопробіг до Дня Героїв пройшов у Чоповицькій територіальній громаді

Дата: 23.05.2023 18:16
Кількість переглядів: 294

З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято – День Героїв.

Фото без опису

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Сьогодні ж це свято всіх хто бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно. З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу. Наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії Російської Федерації.

Фото без опису

Захисники і Захисниці України щоденно відстоюють суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Їх хоробрість, жертовність та вияв глибинної любові до власної країни назавжди залишиться в історії України. Отже, у наш час, День Героїв - це не лише можливість вшанувати пам’ять загиблих за волю України, але і звернути увагу на живих героїв, які повернулися з війни – на тих, хто вистояв і продовжує розвивати Україну, показуючи приклад.

Фото без опису

Для вшанування всіх Героїв в Чоповицькій громаді відбувся патріотичний велопробіг «Пам’ятаємо Героїв», в якому взяли участь представники Чоповицької селищної ради, депутатського корпусу, КЗ «Чоповицький ліцей», КУ «Центр надання соціальних послуг», КЗ «Чоповицька публічна бібліотека», КНП «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Центр культури і дозвілля» та жителі громади. Присутні вшанували пам’ять всіх Героїв та Героїв-земляків, що загинули, хвилиною мовчання.

Фото без опису

Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко звернувся до всіх та наголосив, що ми завжди маємо пам’ятати про тих, хто стоїть на захисті Вітчизни.

Разом до Перемоги!

Повідомляє прес-служба Чоповицької громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь