Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбудова України почалась з Коростенського району

Дата: 02.06.2023 17:25
Кількість переглядів: 357

Сьогодні в місті Овручі Коростенського району відбулось відкриття першого об’єкту відновлення країни за кошти іноземної держави. Свої двері гостинно відкрив дитячий садочок, будівництво якого повністю профінансовано Урядом Естонської Республіки.

Участь в урочистому відкритті нового сучасного навчального закладу взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цакхна, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народні депутати Арсеній Пушкаренко, Роман Грищук, Галина Янченко та Віталій Безгін, начальник Коростенської РВА Юрій Тарасюк, представники громад Житомирщини, жителі Овруцької територіальної громади, представники засобів масової інформації.

Рівно десять місяців пройшло з того часу, як Естонія відгукнулася на заклик Президента України Володимира Зеленського до міжнародних партнерів щодо допомоги нашій державі у відбудові за формулою «іноземна держава/місто бере під свій патронат відновлення конкретного українського регіону/міста».

Саме 2 серпня 2022 року було закладено капсулу під будівництво першого об’єкта відновлення України. За підтримки Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Естонії Кайя Каллас розпочалось і сьогодні вже успішно реалізовано колосальний проєкт – побудова сучасного дитячого навчального закладу за усіма європейськими стандартами.

Однією, і мабуть на сьогодні найголовнішою, з умов побудови садочка стала безпека дітей та працівників закладу. Тож, окрім повністю укомплектованих кухонь для дітей та персоналу, їдалень, пральні, вбиралень, зон для ігор, відпочинку та навчання, спортивної зали, в садочку побудували велике і надійне укриття.

Варто відзначити, що співпраця з Естонською Республікою не припиняється. сьогодні в Овручі були підписані всі необхідні документи, аби запустити наступний проєкт співпраці Житомирщини з Естонією – відновлення мосту в Малині.

Ми ж в свою чергу від усієї душі бажаємо, щоб всі проєкти з відновлення України були успішними, щоб до них долучалось якомога більше країн-партнерів з усього світу.

Наша сила в єдності!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь