Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Горщиківському ліцеї урочисто відкрито Клас безпеки

Дата: 28.06.2023 17:26
Кількість переглядів: 258

Сьогодні в Горщиківській громаді знакова подія у Горщиківському ліцеї урочисто відкрито Клас безпеки. Захід відбувся за участі рятувальників, освітян, поліцейських та керівництва громади.

Окремо хочемо подякувати за участь в заході жителю села Горщик, випускнику Горщиківського ліцея, учаснику бойових дій, який переніс поранення, але знайшов час і можливість та прийшов до ліцею, Вадиму Харченку.

Мужній воїн на власні очі бачив всі ті вибухові пристрої, про які розповідали рятувальники дітям. Він знає їх смертельну небезпеку і на власному досвіді міг пояснити чим небезпечні "подарунки" війни.

Фото без опису

Класи безпеки – це спільний всеукраїнський проєкт ДСНС і МОН України, що втілюється у життя за сприяння місцевих громад та підтримки благодійників.

Тут – своєрідне дитяче безпекове середовище, де у невимушеній обстановці можна проводити заняття з використанням різних дитячих активностей та одночасно опановувати правила пожежної, мінної безпеки, дорожнього руху і цивільного захисту, вчитися надавати домедичну допомогу та діяти у різних надзвичайних і життєвих ситуаціях.

Перший урок безпеки у новому класі був ознайомчим і особливим – зі святковими смаколиками та подарунками. Діти отримали від партнерів ДСНС – дитячого фонду UNICEF – набір наочності, навчальної продукції з мінної безпеки та розмалювали містечко, в якому шукали вибухонебезпечні предмети, розгадували загадки з безпеки життєдіяльності.

Після теоретичної частини мали можливість ознайомитися з аварійно-рятувальним автомобілем та обладнанням, який чекав їх на подвір'ї ліцею.

Також рятувальники завітали до нещодавно відкрито Цифрового освітнього центру на базі даного ліцею в якому впродовж літніх канікул проводяться заняття з цифрових технологій. Нагадали діткам про основні правила мінної💣 та пожежної 🔥безпеки, а також про безпечний відпочинок на водних об'єктах 🏊‍♀️

#Клас_безпеки #Горщиківськійліцей

Рятувальники Коростенщини



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь