Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#Безбар'єрність: Табір активної реабілітації

Дата: 29.06.2023 09:36
Кількість переглядів: 207

Навчитися заново жити після травми спинного мозку означає опанувати крісло колісне так, щоб навколишній простір не видавався ворожим. Щоб пересуватися в місті і самостійно вести побут. Щоб у житті знову з’явився спорт і активні розваги. Щоби, власне, було життя.

Фото без опису

Усьому цьому вчать у таборі активної реабілітації, що є серед програм ГО «Група активної реабілітації». І цього червня, вперше після пандемії коронавірусу та початку повномасштабної війни, табір приймав людей: 17 військових та цивільних упродовж 10 днів учились повноцінно жити з травмою спинного мозку.

Фото без опису

У цього руху є гасло: «Навчився жити після травми сам – навчи іншого». Тому інструктори тут – це люди, які колись самі через травму сіли на крісло колісне, однак навчилися жити незалежно і тепер своїм прикладом мотивують інших.

Фото без опису

Табір – це не лише про побут і фізичну пристосованість. Тут дають знання щодо репродуктивного здоров’я, здорового харчування, освіти та працевлаштування, юридичних питань тощо. Бо життя людини після травми насправді змінюється повністю, а мета руху активної реабілітації – закласти підґрунтя для максимальної незалежності від сторонньої допомоги.

Фото без опису

Цей табір та майбутні програми, над якими працюють у «Групі активної реабілітації» – приклад, як реалізовується наша стратегія безбар’єрності. Люди рятують людей – певно, це основний принцип, за яким живе зараз уся наша країна.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Олена ЗЕЛЕНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь