Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпочинається впровадження інституту помічника ветерана

Дата: 03.07.2023 09:53
Кількість переглядів: 153

Пілотний проєкт стартує у чотирьох областях — Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській.

Фото без опису
 
▪️Про це йшлося на нараді Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.
 
▪️У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінветеранів, Мінсоцполітики, Мінфіну, обласних військових адміністрацій.
 
▪️В тому числі, учасники наради обговорили стан реалізації постанови Кабміну про експериментальний проєкт щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя.
 
▪️Йдеться про фахівців, які допомагатимуть українським Захисникам і Захисницям адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту. За принципом «рівний-рівному», тобто пріоритет у відборі надаватиметься людям, які мають схожий життєвий досвід.
 
▪️Майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. Один із таких центрів вже відкрито у місті Дніпро на базі Університету митної справи та фінансів. Також вже розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.
 
▪️Зазначимо, що подати онлайн заявку на конкурс на посаду помічника ветерана та ознайомитися з більш докладною інформацією про проєкт можна за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь