Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Житомирщині створено Координаційний центр та центри життєстійкості в територіальних громадах, які надаватимуть допомогу ВПО, військовим та їх родинам

Дата: 03.07.2023 14:30
Кількість переглядів: 117

Днями, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела перше засідання новоствореного Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА.

Фото без опису

«Координаційний центр при ЖОВА створений підтримувати цивільне населення у нашій області. Центр охоплює всі райони Житомирської області і безкоштовно допомагає всім, хто цього потребує»,- зазначила перша заступниця начальника області та керівниця Координаційного центру.

Координаційний центр при Житомирській ОВА та центри з підтримки населення у районах області допомагають людям з числа ВПО та осіб у складних життєвих обставинах, підтримують родини військовослужбовців, підлітків та осіб старшого віку.

На сьогодні відповідні Координаційні центри вже утворені в 4 громадах області: Андрушівській, Вчорайшенській, Ружинській та Народицькій громадах.

Робота зі створення центрів життєстійкості в територіальних громадах триває.

В Координаційному центрі можуть отримати скерування на безкоштовну юридичну, психологічну та гуманітарну допомогу.

Важливим є й житлова підтримка цивільного населення в умовах воєнного стану, а саме: надання тимчасового житла та реконструкція постраждалих будинків і споруд.

Надання гуманітарної допомоги: необхідних засобів і матеріальних ресурсів, таких як харчування, вода, медикаменти, притулок та основні гігієнічні засоби.

Не менш важливим є організація надання медичної допомоги постраждалим, лікування поранених, вакцинація, психологічна підтримка та інші медичні послуги тим, хто постраждав від травм або втратив рідних.

Ще одним аспектом є організація надання освітніх послуг та забезпечення доступу до освіти для внутрішньо переміщених дітей, їх захист від насильства, забезпечення безпечних умов для їх нормального розвитку.

Нагадаємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я реалізується за підтримки Першої леді Олени Зеленської.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь