Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Житомирі обговорили план дій щодо впровадження резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

Дата: 07.07.2023 15:23
Кількість переглядів: 220

06 липня у Житомирі відубался зустріч щодо обговорення Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Фото без опису

Від Житомирської ОВА до заходу долучилися директорка Департаменту соціального захисту наслення ОВА Олена Грищук та представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк.

Метою проведення зустрічі є представлення аналізу виконання заходів обласного та місцевих планів 1325, обговорення проблемних питань, визначення шляхів їх вирішення та актуалізація завдань та заходів у зв’язку з повномасштабним вторгненням 24 лютого рф на територію України.

Основну увагу під час зустрічі приділили таким пріоритетним напрямам як:

Участь жінок і дітей у процесах ухвалення рішень на всіх рівнях.

Стимулювати повноцінну участь жінок і дівчат у всіх аспектах процесів досягнення миру й безпеки як посередниць у мирних переговорах, плануванні заходів із попередження криз і зменшення ризиків природних катастроф. Запровадити заходи, спрямовані на захист та повагу до прав жінок і дівчат під час реалізації мирних угод, у конституції /законодавстві країн. Збільшити кількість жінок і дівчат на всіх рівнях ухвалення рішень, враховуючи виборчі процеси та органи управління.

Реагування на потреби у безпеці жінок і дівчат.

Визнати та враховувати особливий вплив, що спричиняє військовий конфлікт на жінок і дівчат. Запровадити заходи реагування правоохоронних органів і системи правосуддя на задоволення потреб у безпеці жінок, особливо з-поміж ВПО та біженців. Включити гендерний компонент до заходів, спрямованих на роззброєння, демобілізацію та реінтеграцію. Забезпечити захист жінок і дівчат від гендерно зумовленого насильства фізичного, сексуального, психологічного, економічного, соціально-культурного – під час конфліктів та у постконфліктних ситуаціях.

Запобігання конфліктам та гендерно обумовленому насильству.

Визнати та враховувати особливий вплив, що спричиняє військовий конфлікт на жінок і дівчат. Запровадити заходи реагування правоохоронних органів і системи правосуддя на задоволення потреб у безпеці жінок, особливо з-поміж ВПО та біженців. Включити гендерний компонент до заходів, спрямованих на роззброєння, демобілізацію та реінтеграцію. Забезпечити захист жінок і дівчат від гендерно зумовленого насильства – фізичного, сексуального, психологічного, економічного, соціально- культурного – під час конфліктів та у постконфліктних ситуаціях.

Встановлення стабільного миру шляхом забезпечення врахування потреб і інтересів всіх категорій населення та рівності.

Збільшити участь жінок у всіх сферах планування постконфліктних заходів і попередження криз, включаючи відновлення економіки. Інвестувати кошти у розширення прав і можливостей жінок і дівчат, забезпечення гендерної рівності за допомогою гендерно орієнтованого бюджетування. Включати визначені порушення, вчинені проти жінок, до заходів перехідного правосуддя та шляхом комплексних гендерно-чутливих заходів відшкодування шкоди.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь