Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З Днем Української Державності вітає начальник Коростенської РВА Юрій ТАРАСЮК

Дата: 28.07.2023 08:56
Кількість переглядів: 115

У 2023 році Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. І вдруге в умовах повномасштабної війни росії проти нашої держави.

Фото без опису

Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

Сьогодні вона також нагадує кожному з нас, що знання історії нашого державотворення є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни РФ проти України. Адже, хто не знає своєї історії, той не має майбутнього.

Тож, від усієї душі вітаю всіх вас, друзі зі святом! Зичу добра, миру, злагоди кожному з вас і нашій країні! Вірю, що всі ознаки успішної державності, а саме втілене право нації на незалежність, ефективний державний апарат і дієздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави, будуть орієнтирами яких буде дотримуватись наша держава і кожен її громадянин.

Нагадаю, що У 2023 році День Державності відзначається 28 липня. Але вже наступного року відзначатиметься 15 липня з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

Юрій ТАРАСЮК, начальник Коростенської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь